Арсенал и Венгер се договориха за нов договор


Н. Гавазов

Арсенал и Венгер се договориха за нов договор

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се договори с клуба да остане на "Емирейтс" най-малко за още един сезон, съобщават британски източници, близки до "кухнята" на "артилеристите". Според информацията, решението е било взето непосредствено след загубата от Байерн Мюнхен в мача-реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

Съобщава се, че френският специалист ще подпише договор по схемата "1+1", като последните изказвания на Венгер относно контракта си са целели да се тества общественото мнение и по-специално това на феновете на "артилеристите".

Арсен е останал доволен от голямата подкрепа, която все още има сред почитателите на Арсенал, което окончателно го е убедило да остане и плавно да подготви оттеглянето си. Освен това французинът се ангажира да оказва съдействие на клубната управа в търсенето на достоен наследник, но решаващата дума тук ще бъде на Стан Крьонке.

Предполага се, че заплатата на Венгер няма да бъде увеличена, а удължаването на контракта с втората година ще стане по взаимно съгласие и в зависимост от това, дали ще бъде намерен подходящ мениджър на отбора през следващия сезон.

 

  Сподели
274