Юнайтед надви Мидълсбро (видео)


И. Ангелов

Юнайтед надви Мидълсбро (видео)

Манчестър Юнайтед гостуваше на Мидълсбро в срещата от поредния двадесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес гостите на "Ривърсайд Стейдиъм" успяха да поведат с попадения на Маруан Фелаини и Джеси Лингард преди малко преди края Руди Гестеде да върне гол, а Валенсия се възползва от грешка на Валдес за крайното 3:1. След победата Юнайтед застава на 3 точки от Ливърпул и 4-тото място, като има и мач по-малко от мърсисайдци.

Началото беше силно за Боро, който доминираше до около 20-ата минута. В 24-ата Валдес трябваше да спаси вратата си на два пъти от Рашфорд. Последва гол на Фелаини в 30-ата минута когато Йънг центрира от ляво на главата на белгиеца за 1:0. Последва преса пред Валдес и възможности за още няколко гола за гостите.

Гол обаче падна отново чак в 62-ата минута, когато Мата намери Лингард в центъра, а необезспокояван той напредна до удобна дистанция за удар и отново необозпокоявано стреля силно в ъгъла на вратата неспасяемо за 2:0.

В 77-ата минута домакините отговориха след грешка в защитата на Юнайтед. Тук при свалена топка в наказателното поле Смолинг не уцели кълбото в наказателното поле и то попадна на пътя на Гестеде сам срещу Де Хеа за 2:1.

В 93-ата минута при една върната топка към Валдес той беше пресиран от Валенсия, подхлъзна се и бранителят влезе спокойно във вратата за крайното 3:1 и победа на гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
208